Varovanje zasebnosti

Izjava o varovanju zasebnosti

Varovanje vaše zasebnost je zelo pomembno tudi za Analitika.si. Tukaj so pojasnjeni načini o upravljanju s podatki zasebne narave, ki velja za Analitika.si spletne strani, poleg tega pa vam daje koristna pojasnila glede tega, kakšne informacije so predmet zbiranja in spremljanja, kakšna je uporaba teh informacij in s kom si jih delite.

 

1. Informacije, ki jih Analitika.si zbira in spremlja

Analitika.si zbira naslednje vrste informacij:

Podatke, ki jih vpišejo uporabniki v postopku prostovoljne registracije za aktivnnost nakupa artiklov v prodajnem programu in preko elektronske pošte, ki jo pošiljajo na naš naslov,

Registracija uporabnika

Analitika.si ponuja artikle iz svojega prodajnega programa v katalogu na spletni strani Analitika.si. Za aktivno uporabo storitev in nakupa oz. sodelovanje je potrebna prostovoljna registracija. V postopku registracije uporabnik vpiše svoj obstoječ svoje osebne podatke, naslov bivanja in elektronski naslov.

Analitika.si uporablja značilnosti brskalnikov, da lahko v vaš sistem namesti piškotek ("cookie"). S pomočjo piškotkov lahko spremljamo in izdelamo statistike obiskov posameznih vsebin. Prav tako s pomočjo piškotkov štejemo klike na posamezne oglase (baner) naših oglaševalcev, ki pa podatkov o uporabniku, ki je kliknil na njihov oglas, nimajo. Analitika.si prav tako ne pošilja podatkov o uporabnikih tretjim osebam.

Statistika obiska

Analitika.si spremlja statistiko obiska po posameznih straneh.

Piškotki (cookies)

Piškotek je podatkovni element, ki ga spletna stran pošlje vašemu brskalniku in se shrani v vašem sistemu. Piškotek vsebuje podatke o uporabniku in strani, ki ste jih obiskali. Podatki o uporabniku, ki jih uporablja piškotek, pa so le tisti, ki ste jih sami vpisali. Piškotki ne morejo pregledovati datotek na vašem računalniku ali prebrati piškotkov z drugih spletnih strani.

Analitika.si tako uporablja le piškotke za zbiranje informacij o obiskih posameznih vsebin, v postopku registracije in ob kliku na posamezen oglas.

Registracija: V postopku registracije Analitika.si uporabi piškotek, da shrani enoličen in naključno določen uporabniški ID. V piškotek ne shranimo vaših gesel in drugih osebnih podatkov. Uporabniški ID uporabimo, da spremljamo vaše obiske na naši strani ter vršimo administracijo povpraševanja in nakupov. Piškotek pa vam seveda omogoči tudi uporabo funkcij, ki jih registriranim uporabnikom ponuja spletna trgovina, nastavitve računa in ostale storitve.

Oglaševanje: Analitika.si sistem oglaševanja dostavi vašemu brskalniku tudi enkraten piškotek, s katerim spremljamo vaše oglede oglasov in številko klikov na oglase. V primeru, da imate vaš brskalnik nastavljen tako, da vas pred sprejemom piškotka opozori nanj, boste opozorili prejeli ob vsakem piškotku.

Sprejem piškotkov lahko v vašem brskalniku tudi izklopite. Za pregledovanje Analitika.si spletnih strani jih ne potrebujete. Potrebujete pa jih za aktivnosti pri nakupovanju in drugih storitvah, ki jih registriranim uporabnikom ponuja Analitika.si.

 

2. Uporaba informacij

Vse informacije, ki jih pridobimo v prej opisanih postopkih, uporabimo za izboljšanje kakovosti naših spletnih strani in za spremljanje statistike obiska ter vodenje vaših nakupov.

Za pošiljanje arhiva sporočil na uporabnikom, ki so se za to možnost prostovoljno odločili, Analitika.si uporabi prave elektronske naslove uporabnikov. Teh podatkov (mailing lista) Analitika.si ne deli s tretjimi osebami, kot so npr. oglaševalci in partnerji.

Analitika.si ne spremlja, kaj posamezen uporabnik bere - spremlja le število ogledov posamezne strani.

 

3. Odjava z mailing liste

Uporabniki se lahko v kateremkoli trenutku odločijo, da ne bodo več prejemali dnevnega arhiva sporočil na svoj elektronski naslov, in se tako odjavijo z Analitika.si mailing liste.

 

4. Nestrinjanje s politiko Analitika.si glede zbiranja informacij

Analitika.si svojim uporabnikom in obiskovalcem, ki se ne strinjajo s politiko Analitika.si glede zbiranja in spremljanja informacij, omogoča, da:

  • v postopku registracije ne vpišejo informacij, ki za registracijo niso obvezni,
  • ne sodelujejo na interaktivnih spletnih straneh Analitika.si (to so tiste, kjer je potrebno zbiranje določenih podatkov in identifikacija uporabnika),
  • pri pregledovanju vsebin Analitika.si ne sprejmejo piškotkov (način, kako to storiti, je opisan v poglavju Pomoč vašega brskalnika).

Analitika.si lahko to Izjavo o varovanju zasebnosti po potrebi spremeni. Ta Izjava o varovanju zasebnosti je v veljavi od 1. maja 2013.